When Belladone meets Dolly...

21:22 studio bellevi 15 Comments

De Belladone van Deer & Doe... 


Een patroon dat al even in de kast lag te lonken. Ik ben er ooit al willen aan beginnen maar die maten... Volgens mij zit ik verkeerd in elkaar :) Bovenaan had ik een 36 nodig, en in de taille & heup maatje 40. De onzekerheid speelde me parten en de stofjes die ik er voor had liggen bleven in de kast.

Mooi weer, nieuwe kriebels. Doe daar een schep goeie moed bij en hoppa, we wagen het er op!

Testversie... Nee, te koppig.
Matentabel volgen... Nee, weer te koppig.

Ik tekende dus een 36 over. Het patroon bevat 1,5cm naadwaarde. Dus ik dacht: ik negeer dat en knip gewoon overal 2 cm bij langs de zijkanten. Dan kon ik waar nodig verbreden en versmallen.

De rug wou ik met paspel afwerken. Mijn fout bleek dat ik aan de ruguitsnijding ook extra naadwaarde had geknipt. Stom dus. Paspel weer lossen, en de naadwaarde wegknippen. Paspel er weer tegen en het begon al ergens op te lijken.

Ik geef toe, ik heb echt de Engelse en Franse uitleg naast elkaar gelegd (vooral de Franse voor de beschrijving van centimeters en de Engelse voor de uitleg) en heb vaak bepaalde stukjes een paar keer moeten lezen. Maar uiteindelijk viel de puzzel mooi samen.

Voor het eerst werkte ik ook echt met mijn paspop.


Zo kon ik af en toe kijken of ik wel naad genoeg had aan de zijkanten.


Ook de achterkant kon ik checken want geef toe, dat is het cruciaal punt bij de Belladone. Zeg maar "de publiekstrekker" :)

Bij het lezen van de werkbeschrijving merkte ik wel dat Deer & Doe eerst het volledig bovenstuk in elkaar zet, dan de hele tailleband en dan het gans onderstuk. Dat leek me om problemen vragen als je meteen met goede stof werkt. Want hoe ga je dan toegeven waar nodig?

Toen kwam ik op het punt dat het boekje aan de kant ging en ik mijn vertrouwde werkwijze volgde. Eerst het bovenstuk aan de taille en dan aan de onderkant. Zelfde voor de achterpanden.  Dan de blinde rits er in en als laatste de zijnaden sluiten. Moest hij ergens te nipt blijken of omgekeerd kan je makkelijker lossen.

En ja hoor... Hij paste perfect. Alleen... Je hebt zo'n geweldige achterkant en de voorkant, die schiet er precies wat over. Inspiratie zoek ik soms in mijn eigen kleerkast. Ik zag een kleedje hangen van Trollied Dolly. Hun handelsmerk zijn de "knopen". Halleluja, ik hoorde echt de klokjes even klingelen denk ik.

We hadden nog wat stof en paspel over. Beetje denkwerk later was de "knoop" gemaakt en werden de zijnaden een klein stukje gelost. Ik stikte de band er bij tussen, sloot de zijnaden opnieuw en dit was het resultaat...Bijna euforisch was ik gisterenavond de jurk aan het strijken. En vandaag... 26 graden en zon, perfect voor een fotoshootje :)

Wat mij betreft een perfect harmonieus huwelijk tussen de Belladone en de (trollied) Dolly :)

You Might Also Like

15 opmerkingen:

 1. Mooi hoor Evi! Staat ook op mijn to do lijstje :) knap opgelost met die knoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een van de schoonste exemplaren die ik al zag! Chapeau! En dat stofje (L)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap gemaakt zeg,zeker dat extra accent dat je zelf toe gevoegd heb vind ik super mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was wat denkwerk maar het is dus een leuke "twist" geworden :)

   Verwijderen
 4. Echt mooi! Dat is echt leuk gedaan met dat accent vooraan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi een volger bij! Fan van je Belladone!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey, zo tof. Welkom hihi.
   Foto's van volgend project worden volgende week genomen ;)

   Verwijderen
 6. Heel mooi! Kan niet anders dan je favoriete jurk worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze staat zeker in mijn top 3. Maar er staan nog leuke projecten op mijn to do list voor volgende week. En intussen nog een project afwerken zodat de foto's eerstdaags online komen :)

   Verwijderen