Frida goes vintage

20:05 studio bellevi 7 Comments


Vintage... ah, het doet me wegdromen naar vervlogen tijden. Tijden die ik niet zelf -in persoon- heb kunnen meemaken. Helaas! Ik zeg altijd dat ik in de verkeerde "periode" ben geboren, want zo'n retro kledij kan me best wel bekoren. Ik zie mezelf al helemaal rondhuppelen in brede rokken met een petticoat onder, nauw aansluitend aan de taille en met pumps onder.

Maar ik ben duidelijk niet de enige die graag eens knipoogt naar retro-geïnspireerde stuks. Straffer, ze neemt zelfs een stuk van dat retrogehalte mee en integreert het in onze "moderne tijd". Vintage anno 2016 dus!

Ik heb het over de lieftallige Esther, of beter gekend als "Rosie and me". Deze dame staat -buiten haar vriendelijkheid en enthousiasme- garant voor vintage geïnspireerde patronen. Je hebt er ongetwijfeld al over gehoord of zelfs al eens een stuk zien passeren.

Tot groot jolijt mocht ik het nieuw patroon van de Frida rok testen. Yes, yes en nog eens yes! Dat is zo hard mijn ding.  


Frida is zonder twijfel vintage ten top. Ik nam mijn maten en keek in de maattabel. Zo kwam ik uit op maatje 38. Ondanks dat ik meestal een 36 heb, besloot ik mijn koppigheid aan de kant te zetten en mooi een 38 over te tekenen. Superspannend was het toen ik voor het eerst een half-ineengenaaide rok paste. Het was er op of er onder... wat denken jullie? Het was er boenk op! De rok paste als gegoten. Ik heb helemaal niets moeten aanpassen. Straf hé? Alsof het patroon op mijn lijf geschreven was *gniffel*.

Als stofje gebruikte ik een scheerwol van Furore die ik bij Galleryfabrics kocht. Met dank trouwens aan Ann van Galleryfabrics voor de fantastische suggestie en snelle verzending :)

De rok werd volledig gevoerd en een bijpassend knoopje vond ik bij Veritas (lees: ik neem dus steeds mijn naaisels mee naar de winkel en leg dan véél knoopjes er op om zo te zien wat het beste is :))


Frida wordt vooral gekenmerkt door de plooien. Die springen meteen in het oog. Er zijn ook een paar opties voorzien. Ik ging voor de versie zonder paspel ("piping") en met zakjes. Alhoewel ik absoluut een paspelmadam ben, zou een extra paspel hier teveel van het goede zijn geweest vrees ik. Het geheel werd gevoerd aangezien ik deze toch in de winter wou dragen. Kwestie dat hij mooi valt als je dikkere panty's draagt ;)

Een patroon testen waar ik geen opmerkingen op heb, straf noem ik dat! Alles was duidelijk omschreven (mét foto's, wat niet onbelangrijk is). Deze rok naai je echt supervlot in elkaar. Het patroon gaat van maatje 34-44 en is te verkrijgen in de Rosie and me pattern store. En wat meer is, vandaag werd niet alleen onze lieve Frida gelanceerd, maar ook Elise doet haar intrede. Ik zou zeggen, klik zeker eens door naar de shop en bewonder het geheel :)

Om mijn outfit compleet te maken naaide ik een bijpassende blouse, de Stella top van La Maison Victor. Ann maakte dus niet alleen een stofsuggestie voor de rok maar ook voor de blouse. Het werd een Habutai zijde van Mooiloop.


Dank je Esther dat ik mocht testen! Ik vond het superleuk. Je enthousiaste briefjes hou ik lekker bij en gaan deze mee in het patroonmapje :)

Shop zeker vandaag nog je patroon/patronen in de Rosie and me shop. Tot 27 december 2016 krijg je zelfs 15% korting, als dat geen leuk eindejaarscadeau is!


Een kleine tip als afsluiter indien je de rok naait: wees extra kritisch bij het naaien van de plooien dat je alle sierlijnen evenwijdig en vooral even "lang" stikt. Dat je die eye-catcher alle eer aan doet ;)

You Might Also Like

7 opmerkingen:

 1. Je hebt er weer veel werk van gemaakt en dat zie je, de hele look is af en je straalt erin.
  Dat blauw doet je ogen trouwens helemaal uitkomen, knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je straalt inderdaad!!!!!
  Die rok is helemaal mijn ding niet maar bij jou.... ja, het plaatje klopt!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauwie! Echt heel mooi! Ik wacht geduldig op de plus size versie ;) Jij mag alvast heerlijk rondlopen in je mooie vintage-rok, je zal de hoofden zien draaien, daar ben ik zeker van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige rok! Daar zie ik mezelf ook wel in! En ik doe dat ook, mijn naaisels meenemen naar veritas om knopen te kiezen 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel knap! En heel mooie keuzes die An maakte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zie je er ongelooflijk prachtig uit, je straalt gewoon... ♥
  Helaas zie ik die rok met mijn rondingen niet zo goed komen, maar ik klikte in plaats daarvan de bloes in mijn mandje :)

  BeantwoordenVerwijderen