Sew challenge 2

05:00 studio bellevi 26 Comments
We blikken even terug naar januari 2017. Dat is het moment dat Davina een blogmeet organiseerde. Samen met Isabel en Deborah zakte ik af naar Schoten voor een gezellige avond onder bloggers. Leuk om bekende gezichten terug te zien en nieuwe te leren kennen. Maar buiten de blogmeet is er nog een ander fenomeen bedacht door Davina: de sew challenge.Het principe is zowel simpel als geniaal. Een hedendaagse versie van lootje trek VS originaliteit. Op de blogmeet werden telkens 2 blogsters aan elkaar gekoppeld. We mochten dan elk 3 criteria bedenken voor de andere, die daar dan mee aan de slag ging. Ik werd gekoppeld aan Delphine, een toffe en tevens straffe dame op naaivlak. We namen onze tijd om rustig thuis enkele criteria te bedenken voor elkaar.Met deze puntjes moest ik rekening houden:
- kies een patroontje waar knoopjes bij voorzien zijn
- maak iets voor jezelf dat kan dienen als (deel van een ) feestoutfit
- gebruik zoveel mogelijk benodigdheden die je al in huis hebt

Lang - zeer lang - heb ik nagedacht over welke richting ik uit wou. Ik kon gewoon niet beslissen! Tot ik afgelopen week eindelijk het licht zag, halleluja! Van deadline werken gesproken. Vrijdagavond werd de stof geknipt en zaterdagnamiddag was ik klaar. Ze gaven een streepje zon dus ik trok samen met mijn statief richting domein Elzenhof in Aarschot. Ik denk dat de wandelaars niet elke week een opgetutte dame zien die foto's maakt van zichzelf *proest*
Knopen is iets wat ik soms - al dan niet bewust - tracht te vermijden. Niet omwille van de knopen zelf, maar omwille van de knoopsgaten. Dat is soms tricky business want een mislukt knoopsgat kan op het einde van de rit alles verpesten. Ik hou meer van een blinde rits of dergelijke :) Laat ons zeggen dat dit deel me het langste heeft doen twijfelen. Ik besloot voor de Emma jurk te gaan uit La Maison Victor. Het patroon zelf voorziet knopen (check nummer 1) en heeft een hoog party-gehalte (check nummer 2).
En ook puntje 3 kan ik afchecken want alles wat ik heb gebruikt kwam uit mijn voorraad. Het stofje kocht ik ooit eens op het stoffenspektakel en bleef maanden (of misschien jaren...) bijna onaangeroerd liggen in de kast. Bijna zeg ik, want ik maakte er al een das mee voor mijn papa. We zijn dus assorti vanaf nu :)

 Afgelopen zomer kocht ik een leren rok in een roze, metallic kleurtje. Zo via online shopping, u weet wel hoe aanlokkelijk het kan zijn. Bij ontvangst bleek hij echter veel te lang. Ik waande me even dubbel zo oud. Dus nam ik de schaar en knipte er een stuk af. Het maakte mijn rok ineens wat pittiger, en het restje heb ik zorgvuldig bijgehouden omdat ik het zo speciaal vond. Dat restje werd nu verwerkt tot schouderbanden.

De knoopjes kocht ik ooit voor een Irene jurk bij Veritas. Omdat ik niet kon kiezen nam ik toen 2 soorten mee. Je ziet, alles komt nog van pas ;)Bedankt Delphine voor de uitdagende criteria. Ik vond het superleuk om te doen. Benieuwd naar mijn criteria voor Delphine en wat zij er mee deed? Klik even door naar haar blog.

Uiteraard werden er nog veel meer bloggers uitgedaagd. Een overzichtje kan je hier vinden.

En nu mogen we de status aanpassen van "sew challenge accepted" naar "sew challenge finished" :)

You Might Also Like

26 opmerkingen:

 1. Echt prachtig! Deze voldoet 100% aan de criteria en staat je ook nog eens super! (Ik heb trouwens ook zelf een haat liefde verhouding met knoopsgaten daarom dat ik knopen zei en niet de gaten 😉)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauwie!
  Heel mooi evi! Staat je echt super! En je trok de foto's alleen? Ik kan me de blikken al inbeelden 😉😁

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ongelooflijk mooi!! En dat schouderstukje vind ik heel mooi erbij passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die jurk staat je goed! Prachtige foto's trouwens! Ongelooflijk dat je die zelf nam!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waauw, Evi! Je hebt jezelf weeral eens overtroffen! :) Echt een prachtige jurk en ik moet stiekem een beetje gniffelen van het foto's nemen van jezelf daar. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige jurk !! Ik denk dan ook dat je hetzelfde stof gebruikte als ik voor mijn Emma (http://mamacreatief.com/blog/2017/1/3/feestjurk-emma)... En die had ik aan op de blogmeet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ze lijkt er op he maar het is toch nog een heel andere qua print en textuur 😉 😘

   Verwijderen
 7. Wat ben je toch een knappe madam.. Mooi gedaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super knap gedaan! Echt een pracht van een jurk.
  En dan ook zo'n toffe foto's van jezelf kunnen nemen. Ik kom eens bij jou in de leer denk ik. Ik probeerde dat onlangs ook, maar dan niet in het openbaar :) Maar mijn resultaat was zelfs niet voor publicatie geschikt. Al denk ik dat jij een afstandsbediening hebt en ik deed het met de timer (ook hilarisch soms hoor).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig!
  Amai knap dat je zo'n prachtige foto's van jezelf kan nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo ontzettend mooi! Zeer knap werkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amaaaaai, maar dit is echt een hele sjieke nette top-jurk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zoals altijd, perfect! Schone jurk, schone foto's, schone madam!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig! Elk detail klopt! Die uitdaging is dubbel en dik geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig! Elk detail klopt! Die uitdaging is dubbel en dik geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zeer geslaagd! Wat leuk zo'n uitdaging. Dat zal ik eens in gedachten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach seg, twinnen met de papa ;-). Leuk! Knappe feestoutfit en niet te doen dat je die foto's zelf zo knap kon nemen! geslaagd eh ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Evi!!! Ongelooflijk ferm gedaan!
  En gniffel voor dat 'opgemaakt en met statief' #bloggerstoch

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Real nice dress! I love the back detail and also the fabric choice! Good job!
  https://sewinprogress.com/

  BeantwoordenVerwijderen