Blogger switch 2017

05:00 studio bellevi 17 Comments
Het is zover, noem het "the sequel" van de blogger fabric switch. Na de leuke ervaring van vorig jaar besloot ik er dit jaar een vervolg aan te breien. Figuurlijk weliswaar want heb je mij ooit al eens breinaalden zien vast houden? *gniffel* Het is geen zicht dat geef ik u op een briefje. Ik heb de feeling nu eenmaal niet. Maar wat ik wel heb, is de onuitputbare liefde voor stofjes en naaien.Voor zij die het concept nog niet kennen is het vrij simpel. Men brengt 10 blogsters samen in een virtuele pot, doet ouderwets (digitaal) lootje trek en je krijgt een naam. Naar deze dame stuur je zelf een stofje op die er dan iets mee moet maken. Je weet vooraf niet van wie jij iets krijgt dus dat verdubbelt de pret wel :) Want meestal koop je een stof met een bepaald project voor ogen (een regel dat trouwens niet voor mij op gaat, ik ben echt een impulskoper :)) maar nu is dat een tikkeltje anders.
Mayke was ditmaal sneller om de post uit de brievenbus te gaan halen en daar was het... een pakketje... voor mij! Aangezien ze graag uitpakt heb ik ze maar laten doen. Al geef ik toe ditmaal toch wel harder te staan popelen dan zij maar sjjhhtt ! Er volgde een "Oh mama is dat voor een kleedje voor mij". Nee, deze keer niet lieverd, dat prachtstofje is echt eentje voor je moeder :)
Ik heb toch wel even moeten nadenken wat ik er exact mee zou maken. Ik hou van mooie aanpassende modelletjes, maar toch ook dat retro gevoel. Dus dat wou ik echt laten terugkomen, de stof is er "geknipt" voor. *proest* Dus ik besloot al mijn patroontjes eens te doorsnuisteren. Ditmaal niet de bekende boekjes, maar enkele specialere patroontjes die ik lange tijd geleden kocht. Komt het model u al bekend voor?
Het is een patroon van Colette Patterns, de Hazel dress. Ik vond de lijnen in het voorpand zo speciaal dat ik het destijds gewoon moest hebben. Dit is ook echt nog een patroon dat je letterlijk old fashioned mag noemen, nog geprint op van dat filterdun papier en al :) Het moeilijkste bij dit (en andere niet Europese patronen) is de maatbepaling. Ik zou passen in maatje 2, daarna maat 6 en op de heup maat 8... Lijkt wat op een driehoeksmodel hé? Soit, mijn logica was dat ik wel in maatje 2 zou passen aangezien het een hoge taillelijn heeft, en de gefronste rok de rest van het "probleem" wel zou oplossen. Wat denkt u, strak plan?
Maatje 2, ja we gingen er voor! Maar omdat ik van volume hou nam ik voor de rok (verschiet niet) maatje 18! Zo kon ik helemaal los gaan bij het rimpelen hé :) Ik waste de stof netjes voor - wat een aanrader is bij dit stofje anders ga je later scheve vogels krijgen - en kon mijn patroon zodanig leggen dat de lijnen mooi horizontaal bleven. Na het knippen lagen er enkel nog een paar miniscule reepjes op de grond. Ik kreeg een kleine paniekaanval want stel u voor dat het echt te klein zou zijn. Ach, het was dan toch al geschied. Dus ik repte me naar de naaikamer en begon er aan. Vlot dat het ineen stikte, geweldig gewoon! En... ik heb het lijfje nog een heel klein beetje moeten innemen langs de zijnaden :) zot hé!
Eind goed al goed, de jurk zit als gegoten. Ik krijg vaak vragen over mijn hobby. Er is een categorie die denkt dat je in een mum van tijd iets gemaakt krijgt. Dat is dan ook meteen de groep die aanklopt om even "snel" iets te verstellen want naaien is toch helemaal niet zo moeilijk... Moet ik u vertellen wat ik dan bij mezelf denk?! Maar er is ook een categorie die me de vraag stelt waarom ik eigenlijk naai, want dat je daar toch wel wat werk in steekt.

Wel mijn lieve dames en heren, bekijk de foto's en de jurk nog eens goed. Iets dat zo goed aanpast koopt u nu eenmaal zelden in een winkel (de ideale maten uitgezonderd ;)) Ik naai omdat het me (meestal) kan ontspannen, en omdat ik er genoegen uit schep om zelf dingen te maken die mooi passen. Er gaat immers heel wat denk- en aanpaswerk schuil achter dat gans naaiproces. Al dan niet soms met een vloek en wat zweet. Maar uiteindelijk komt alles altijd goed en is mijn dag gemaakt. Ik ga dus nog wel even door :)Ik was niet de enige die een stofje mocht ontvangen. 9 andere dames wil ik superhard bedanken om mee te doen. Jullie zijn stuk voor stuk geweldig, en dat bedoel ik niet alleen op naaivlak maar ook als persoon etc. Wie er zoal aan bod komt in deze tour kan je hieronder vinden. Klik dus zeker even door de komende dagen. Elke dag is het de volgende blogster in rij. Maar ga ook even naar de Instagram accounts, want ook deze keer geven we maar liefst meer dan 10 meter stof weg! Allen daarheen :)

You Might Also Like

17 opmerkingen:

 1. Het is een heel mooie jurk en tof geschreven blog . Naai vooral verder want je kan het super! 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die jurk zit je inderdaad als gegoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een heel mooie jurk en tof geschreven blog . Naai vooral verder want je kan het super! 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig is ze geworden! Dat stukje van "je weet niet van wie de stof kom" had ik dus even gemist :) Maar wat ben ik blij dat ik dat stofje naar jou mocht sturen. Alleen nu zit ik echt te stressen, want ik ben nog steeds aan het twijfelen wat ik ga maken met de stof die hier in mijn brievenbus belandde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt een heel mooie jurk. Het af en toe vloeken herken ik maar ook de voldoening om in een op maat gemaakt kledingstuk rond te lopen. Lijkt me trouwens echt leuk zo'n ruil

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jawadde meid, wat straal je in deze jurk, groot gelijk dat je dit stofje voor jezelf hield.
  Prachtige foto's ook!
  Je bent een kanjer! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waw, Evi, dit is echt één van de mooiste jurken die ik ooit al gezien heb... Prachtig gedaan! De stof staat jou heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het staat je prachtig! Heel herkenbaar, die perikelen van een naaister. Maar de voldoening van een goed passend en zelfgemaakt stuk doet alle gevloek weer snel vergeten. En ik blijf vol bewondering voor de manier waarop jij je foto's maakt!
  Ook nog bedankt om mij te vragen voor deze toer, zo leuk weer x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fantastisch mooie jurk, beter passend kan niet! En allemaal toppers in jouw clubke, amai, ik kijk uit naar de anderen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooimooimooi! Op je lijf geschreven! En ook een applausje voor de fotograaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige jurk! De keuze om zoveel volume in het rokdeel te steken zorgt echt nog extra voor die retro feel! Knap gedaan en ik volg sowieso de andere resultaten van deze switch!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het wringtdat ik nee moest zeggen maar ik ben blij hier deze prachtige jurk te bewonderen!
  Tegelijk zen stamp onder mijn derrière, ik ging die zeker ook eens maken deze zomer #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat lijnenspel in het patroon is echt geweldig. De jurk staat jou fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Trouwens een superleuk concept. Als je volgend jaar nog iemand zoekt om mee te doen. Ik ben kandidaat! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. dat kleedje staat je beeldig! Nog eens dikke merci om mij te vragen! Een heerlijk concept die mij uit mn comfortzone trekt en dat heb ik graag :)

  BeantwoordenVerwijderen