Duchess & Hare blogtour

05:00 studio bellevi 7 CommentsOnbekend is onbemind zeggen ze altijd. Wel, laat ons dat gewoon beamen. Ik heb de -misschien ietwat vervelende- neiging om vrijwel meteen zelfgemaakte kledij te spotten. Ofwel door een stofje dat me bekend voor komt (denkelijk omdat ik zelden stoffenwinkels bezoek *proest*) ofwel omdat ik een patroon herken. Maar toch ken ik nog lang niet alle ontwerpers en dat is best wel jammer. Vandaag laat ik jullie graag één van de patroontjes van Bernadette zien in de blogtour van Duchess & Hare.
Als ik nieuwe ontwerpers tegenkom voel ik me net als een kind in een snoepwinkel. Waar moet je nu het eerst kijken hé. Mijn oog viel quasi meteen op de Petit Four Dress. Het is een vintage geïnspireerde jurk met enkele leuke opties. Misschien is dat ook het allereerste patroon waar ik schubjes tegenkom als optie :) Aan leuke invalshoeken geen gebrek dus. Ik koos voor een mouwloos bovenstuk met ruffles en een gerimpelde rok.
Een geslaagde jurk begint altijd bij een leuke stof. Ik probeer nog steeds aan stashbusten te doen, dat lukt niet altijd (maar we doen ons best). Ik was in de overtuiging dat er nog wel een geschikt stofje in de kast lag maar helaas, het was even een ontnuchtering toen ik niet vond wat ik zocht. Erg hé... eens ik iets in gedachten heb wijk ik daar niet snel van af.
Zeer last minute sprong ik binnen bij Huis van katoen en legde Marlies uit wat het project was. Ik vertelde er ineens ook bij dat Mayke vrij kieskeurig is. Geen sombere kleuren of saaie prints want dat weigert ze gewoon om aan te doen. Dat gezegd zijnde legde Marlies een prachtig bloemenstofje op haar toonbank. En zelfs nog een assorti katoentje. Ja, wat wil je dat ik daar nog aan toe voeg buiten "kan ik betalen met bancontact aub" :)
Eens thuisgekomen vloog ik er meteen in. Ik had maatje 6 overgetekend, zonder enige aanpassing. Geweldig hé, gewoon knippen en naaien. Qua handleiding was het ook heel duidelijk, makkelijk te volgen en het zit zo snel in elkaar! Wat ik ook een pluspunt vind is dat het lijfje volledig gevoerd is en mooi afgewerkt. Er zijn langs binnen geen zichtbare naden meer (buiten de zijnaden van de rok uiteraard).
Een leuke extra is dat je bij dit patroon ook uitleg en instructies krijgt voor een schortje, de apron zoals het genoemd wordt. Even moest ik denken aan Alice in Wonderland. Nostalgie kan nooit kwaad hé. En misschien wil ze nadien wel eens een Alice jurk dus we houden het in gedachten. Ik maakte een omkeerbaar schortje en dat viel best wel in de smaak. Ze werd er wat dartel van toen ze dat aan mocht voor de foto, en dat zie je ook wel :)
Moest je Duchess & Hare nog niet kennen, ga zeker eens een kijkje nemen in de shop en op de blog. Als je ze al wel kent is het misschien dé moment om nog eens extra inspiratie op te doen :) Nog meer inspiratie kan je trouwens bij alle deelnemers van de tour vinden. Hieronder staat een mooi overzichtje. En... er valt ook nog wat te winnen! De prijzenpot bevat maar liefst 5 patroontjes en een bon van $25 om te spenderen bij Thread & Stitches fabric. Whoop whoop!
Patroon / pattern: Petit Four Dress - Duchess & Hare
Stof / fabric: Homestead (bloemenstof) en Meloen, allebei bij Huis van katoen


Monday July 24 Neva Couture ~ Curtiepie
Tuesday July 25 Seams Sew Lo ~ Auschick Sews
Friday July 28 Sew and Tell Project ~ Bellevi
a Rafflecopter giveaway

You Might Also Like

7 opmerkingen:

 1. Heel mooi jurkje! Mijn kritische 4-jarige is er ook fan van: "oh zo'n mooie bloemetjes-stof mama!!! Die kan jij voor mij ook wel eens kopen he?!" :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moh, ik wil wel eens heel graag de kleerkast van Mayke zien! Stuk voor stuk heerlijke kleedjes <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geraak al niet rond met wat ik in huis heb, ik knijp mijn ogen erg hard toe voor ontwerpers die ik niet ken #schaterlach. Zo mis ik natuurlijk parels als deze... mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Just beautiful--lovely combination of fabrics.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk jurkje! En de foto's zijn weer van topkwaliteit!

  BeantwoordenVerwijderen