Nore dress & t-shirt van Compagie M

22:46 studio bellevi 11 Comments
"Is dat niet zo'n model van blouse dat je al hebt"? Dat kan de gedachte zijn van sommigen want ik heb een zwak voor dit type van shirts. Het staat nu eenmaal geweldig goed op een broek dus een must om in je kleerkast te hebben. Meestal volgt dan ook ineens vraag 2: "kan je dat niet zelf maken". Ja, dat kan, maar als je een patroontje hebt is dat iets eenvoudiger. En zo geschiedde toen Marte aankondigde een nieuw patroon klaar te hebben, jeuj!Intussen is het patroon al even gelanceerd, de vakantieperiode al deels gepasseerd en de shirt vaak gedragen. Hoog tijd dus voor een verslagje :)

Het patroon is zowel voor een jurk als een t-shirt. Bij de jurk kan je zelfs voor een versie met zakjes gaan. De T-shirts kan je recht maken of met een gebogen curve, met boordjes of zonder,... Elke stof ontleent zich wel tot een leuke Nore.Initieel werd er vooral de focus gelegd op tricot stoffen maar driewerf hoera toen ook een versie in niet-rekbare stof mocht worden getest. Mijn euro viel meteen op z'n plaats denkende aan mijn favoriete shirt.We doen nog even een extra timehop richting een leuke vrijdagnamddag met Isabel. Werkelijk die vrouw heeft leuke ideetjes, niet normaal :) Zo reden we ditmaal samen richting stoffenverkoop bij Dries Van Noten in Antwerpen. Na eerst de file om binnen te geraken te hebben getrotseerd, lagen er massa's stofjes. Je voelde je soms echt als een sardientje, maar we hielden stand en deinden rustig mee langs alle rekken. Hier en daar wurmden we ons extra tussen, en vonden leuke stofjes. En dan the tricky part: je mag die rol meenemen (lees: meezeulen) samen met alle andere rollen waar je graag een stuk van wil, richting kassa. Het was amusant dat wel, en onze inspanning werd beloond.
Dit was één van de stofjes die ik scoorde bij Dries Van Noten. Perfect voor een Nore. Ik maakte zoals steeds maatje 36 zonder aanpassingen behalve 1 ding. Het achterpand knipte ik gespiegeld en maakte er een split in. Zo valt het weer helemaal anders en ik ben er zot van. Wat denken jullie?Patroon / pattern: Nore dress & t-shirt by Compagnie M
Stof / fabric: Dries Van Noten

You Might Also Like

11 opmerkingen:

 1. Een prachtige top Evi! Kan het zijn dat je niet vaak een broek draagt? Ik kon me jou totaal niet voorstellen met broek :D Meer Nores maken dus! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi! En knappe foto's. Ik draag het liefst mijn V-shirt. Lekker comfy en geen overbodige luxe met 4 bengels ;)
  Misschien kan er nog wel een Nore bij...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. echt heel leuk! en dat splitje is supertof!
  net nog twee Nores afgewerkt dus je hebt gelijk, het is zo'n modelletje dat goed op een broek gaat en dus vaak gedragen wordt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind ik supertof! Ik dacht initieel 'oh, heeft die Nore ook een split? Dan moet ik die toch es kopen.' :p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik val hier in herhaling, ik weet het en toch doe ik het met véél plezier opnieuw... schoon zeg, erg schoon! Die stof lijkt er wel voor gemaakt ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig stofje en die split is geweldig! Ik denk dat ik die eens ga pikken ;) Ik ga wel proberen te onthouden dat ik het hier gepikt heb en dat even vermelden, en anders wijs je me er maar op!

  BeantwoordenVerwijderen