Back to school blogtour

05:00 studio bellevi 9 Comments
De zomer gaat vaak hand in hand met rust, minder of geen stress. En vooral zo min mogelijk verplichte nummertjes. Alles wat schoolroutine was valt weg en gedurende 2 maanden denken we ook geheel niet meer in die richting.

Maar, er komt een dag dat 1 september nadert. Dat de routine weer terug op actief wordt gezet en de schoolbel weer gaat. Dat is het moment waarop je moet zorgen dat de kids er klaar voor zijn... back to school!


 

"Dat de kids er klaar voor zijn" wil niet enkel zeggen dat de brooddoosjes weer gevuld dienen te worden. Maar ook dat ze outfits hebben om aan te doen. Bij Mayke haar school is er geen dresscode (buiten in de zomer soms iets wat not done is). Je hoeft dus geen uniformen te voorzien maar kan lekker meegaan in de kids hun grillen. En bij Mayke is dat kleur en schattigheid. Aan die normen moeten kledingstukken voldoen bij deze veeleisende dame.
In deze tour zal je heel wat patroonontwerpers aan bod zien komen. De ene zal al wat meer belletjes doen rinkelen dan de andere. Volgende patroonontwerpers stelden patronen ter beschikking: Handmaiden's Cottage, GingerCakes Patterns, Jilly Atlanta, Mouse House Creations, Designs by Call Ajaire, Phat Quarters, Sis Boom, Sofilantjes, Gracious Threads, PetitBoo, Jalie en Filles à Maman.

Ik moet zeggen dat ik door deze tour toch al wat leuke patroontjes heb ontdekt die inmiddels een plaatsje hebben gekregen op mijn to-sew-lijstje. En niet alleen op het gebied van kledij maar ook allerlei andere leuke dingen.Als ik "Sofilantjes" zeg heeft u waarschijnlijk niet veel voorstelling meer nodig. Anne haar patronen zijn zo aangenaam om mee te werken. Niet te moeilijk en toch telkens met een leuke twist. Elk kledingstuk dat ik op basis van die patronen maak, valt zeker bij Mayke in de smaak. En daarvoor doen we het hé. Happy kid = happy mom.

Een leuke French Terry vond ik bij Atelier in't Leerke, evenals assorti boordstof. Voor de winter ben ik wel pro sweaterstof of french terry. Lekker zacht en bovendien nog warm ook. Als het echt kouder wordt draagt Mayke steeds een souspull onder haar kleedjes. Dus dat het nu nog ruim is mag u met een korreltje zout nemen. Met alle onderlaagjes en misschien nog een groeispurtje zal het gans de winter kunnen dienen.
Er is zo'n patroon waarvan ik al lang dacht dat ik het eindelijk eens moest maken. Een denkbeeldige schop onder de kont kan wonderen doen. En zo geschiedde dankzij deze blogtour. De Semper Sweater zag ik al eens passeren als jurkversie. Dus ik tekende het patroontje in een 5 jaar over en verlengde met een 10-tal centimeter. Wat uiteindelijk toch wel lang genoeg bleek te zijn. Iets korter was ongetwijfeld eleganter geweest. Maar de jongedame zal deze winter warme benen hebben, zoveel is zeker *proest*

Een patroon met zakjes scoort ALTIJD. En zeker op gebied van schoolgerief. Wat ze allemaal verzamelt op de speelplaats en mee naar huis brengt, geloof me vrij u wil het niet weten! Ik had dus in principe de zakjes niet mee moeten verlengen maar iets zei me dat de jongedame dat wel leuker zou vinden. Kwestie van nog meer mee naar huis te smokkelen :)Tegenwoordig ben ik blijkbaar goed in records breken. Zoals enorm tegen de deadline aan werken maar ook het tempo. Op vrijdag bestelde ik de stof en die kwam op maandag toe. Maandagavond ben ik beginnen knippen en naaien. Diezelfde avond was het kleed helemaal af. Op 1 avond! Dat zijn extra hartjes voor dit patroon hoor.

Een jurk moet ook wat bewegingsvrijheid hebben op die leeftijd. Want wat voor toeren de kleuters van tegenwoordig uithalen.... Kledingstukken krijgen het soms fel te verduren. Dus een aanpassen recht model zonder enige marge is not done. Of gewoon gedoemd om al te sneuvelen op dag 1. Stel dus gerust dat ik het bewust oversized heb gemaakt en volledig vooruitziend ben ;)Mayke is goed gestart dit nieuwe schooljaar en haar kast geraakt stilletjes aan gevuld voor de winter. Al zegt iets me dat deze jurk vaak gedragen zal worden. Ik ben natuurlijk niet de enige deelnemer in deze Back to School blogtour. Ga zeker eens kijken bij de andere bloggers of via Instagram. Als je zoekt op de hashtags #sewback2school 2017 en #sjjlcproductions kom je ongetwijfeld nog meer leuks tegen.

Patroon / pattern: Semper Sweater - Sofilantjes
Stoffen / fabrics: French Terry Winter Tale - Atelier int leerke

*** Mocht je het patroon aankopen via de link in deze blogpost, dan krijg ik een kleine commissie. Het wordt niet duurder voor  jou, maar ik ben er zeer blij mee. En ja... ik spendeer dat ongetwijfeld aan nieuwe stofjes :) ***  If you buy a pattern through the link in this blogpost, I get a small commission. The price stays the same for you, but it makes me happy . And yes... I probably buy new fabrics with it :) ***

You Might Also Like

9 opmerkingen:

 1. o zo een mooi versie van de sempertrui; je dochter staat er prachtig mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een toffe sweaterdress. Die zou hier ook ik de kast mogen komen, met de nadruk op sweater dan 😉 Wat is die Mayke toch een spetter, zo naturel ook op de foto. En dikke duim voor de mama, zo snel genaaid 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe sweater dress, hier zou ik bij dochterlief ook mee kunnen scoren (vooral met de zakjes). ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie kleurtjes. Dat is instant happiness de eerste schoolochtend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I love the dress!! The orange accents are perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke vrolijke jurk is dit! Hier ook een dochter van (bijna) 7 die niets liever dan kleur en schattig wil...

  BeantwoordenVerwijderen