Cobalt sweater & t-shirt blogtour

05:00 studio bellevi 9 Comments


Ze zeggen dat onbekend onbemind is. Wel, laat me dan beginnen met de dames van Blou aan jullie voor te stellen. An en Catherine zijn twee creatievelingen uit het Leuvense die workshops organiseren. Zij brachten heel recent ook een eigen patroontje uit, de Cobalt sweater & t-shirt.Met de herfst en winter die voor de deur staan kan je best al wat warmere outfits gebruiken. Ik moet toegeven geen sweaters (althans toch geen "buitenshuisdraagbare" exemplaren) in de kast te hebben. Tijd om daar verandering in te brengen dus!
"Het oog wil ook wat" hebben de dames van Blou goed begrepen. Want het patroon voorziet verschillende opties waar telkens de ruguitsnijding de blikvanger is. Je kan kiezen tussen een V of Y-vorm, al dan niet heel diep uitgesneden. Die Y-vorm intrigeerde me wel en ik vond het net dat tikkeltje anders. De keuze was hier snel gemaakt voor een eerste exemplaar (jaja, u leest het goed, er gaan er nog volgen!) Ook qua mouwafwerking kan je kiezen voor Manchetten of gewoon boordjes.Ik ging voor de ondiepe Y-vorm, kwestie dat je het bh-bandje niet zou zien. Qua maat ben ik echt voortgegaan op de tabel en dat zit vrij goed moet ik zeggen. Ik maakte een maatje 2 dat overgaat in maatje 3.

Eerst had ik wat schrik dat zo'n model van mijn schouders zou zakken, maar de uitsnijding is zodanig voorzien dat dat niet het geval is.Aangezien ik nogal snel te koud heb, mag een sweater best warm zijn. Je kan hier uiteraard iets onder dragen maar dan is het effect - in mijn ogen - minder leuk. Conclusie: we hebben warme sweaterstof nodig. Het komt al wel eens voor dat ik iets in gedachten heb en geen enkel stofje van mijn voorraad voldoet aan de eisen.

Ik maakte op een zaterdagnamiddag dus weer een kleine pitstop bij Huis van Katoen. Het begint een gewoonte te worden dat ik Marlies laat zien wat ik wil maken, en aan welke eisen het moet voldoen. Ditmaal dus: warm, zacht, geen té felle prints en te combineren met een zwarte broek of jeans. Ze legde meteen 2 rollen op de toonbank en het was al bingo. Zelfs qua boordstof was het snel gekozen. Geweldig toch :)Dezelfde avond was de sweater al af. Stofje gekocht, stofje voorgewassen, gedroogd en verwerkt op 1 avond. Zulke snelle projecten krijgen bij mij echt een streepje voor. Niet teveel gedoe maar gewoon er knal op. De kleuren passen perfect voor het najaar, en het model zit goed.

Aangezien ze nog een mooie dag gaven zondag was het plan om foto's te gaan nemen. Ik besloot richting Meetshoven bos te trekken want dat past wel in het plaatje.


Foto's nemen van jezelf is steeds een uitdaging want je kan niet telkens je belichting onder controle krijgen of het kader creëren zoals je zou willen. Dat is je camera (op statief) instellen en hopen dat de zon niet ineens weg gaat of harder gaat schijnen.

Het lukt me ook niet altijd om volledig in dat opzet te slagen. En vaak passeren er dan mensen die zich duidelijk afvragen wat je daar zo onozel staat te doen alleen :) Yep, ik naai en ik blog. Wat ook impliceert dat je jezelf moet kunnen behelpen en dat trachten we steeds tot een goed einde te brengen.Maar in alle geval, ik hoop dat jullie wauw gevoel hetzelfde is als dat van mij :)

Dank je wel An en Catherine dat ik mee mocht bloggen en dankzij jullie een prachtige sweater rijker ben.

Tijdens de blogtour kan je het patroon trouwens aankopen met 15% korting, gebruik daarvoor de code TOUR0917COBALT bij het afrekenen in de webshop.


Meer inspiratie kan je tijdens de tour hier vinden:

Patroon : Cobalt - Blou
stof: Huis van Katoen

You Might Also Like

9 opmerkingen:

 1. ik vind die foto waar je begint over lichtinstellingen net perfect uitgebalanceerd. Je hebt een silhouet, klein beetje overbelichte achtergrond die perfect bijdraagt tot de sfeer, en nergens detailverlies waar het stoort.

  Los daarvan: de stoffencombinatie zit er boenk op, en de kleuren gaan je echt perfect. Toppertje, wat mij betreft!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat stofje gaat u perfect af!

  Hahaha, ik nam nog nooit (blog)foto's met de zelfontspanner, ik kan me wel voorstellen dat het een gedoe is. Hier is meneer Khadetjes werkelijk de sukkelaar van dienst als "weer iets voor mezelf gemaakt heb" ;). Misschien het toestel eens in Maaike haar handen stoppen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke versie met dat contrast van groen er door ... en ja die foto's nemen met een zelfontspanner, dat blijft een gedoe he/ Maar ze zijn toch goed gelukt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. echt een hele leuke versie! Misschien moeten we eens van fotodate doen, al lukt de belichting bij mij nog veel minder dan bij jou op statief hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk ook! Ik ging al overstag eerder in de blogtour en kocht het patroon al. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig. Die kleuren staan je perfect.
  Mooie foto's. Dat mag gezegd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat een mooie romantische versie!! Staat je super!!

  Amai, jij slaagt erin zo'n schoon foto's te maken met de zelfontspanner!! Chapeau!! Hier is't ofwel de man die met een diepe zucht van zijn bureaustoel getrokken wordt, ofwel één van de naaivriendinnen die in de buurt wonen en dat met veel meer enthousiasme doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap een heel vrouwelijke sweater en het dus zeker waard om de deur mee uit te komen!

  BeantwoordenVerwijderen