Fons & Sien blogtour

05:00 studio bellevi 4 Comments


Bijna een jaar geleden lanceerde Sofie van WenSJe het Fons & Sien patroon in maatje 80 en begin dit jaar zette zij de Lena jurk online. Intussen zijn Fons en Sien redelijk geëvolueerd, qua mogelijkheden en maten.

Vernieuwingen blijven dan ook helemaal "in" bij naaiend Vlaanderen. We proberen dat allemaal te volgen en als ik dan de vraag krijg om mee te bloggen dan maak ik nog steeds een vreugdesprongetje. Gevraagd worden om te testen of touren is voor mij allesbehalve vanzelfsprekend en ik blijf het zo leuk vinden. Dus vandaag stel ik graag de Sien jurk aan jullie voor.
Ik had nog een leuke tricot van bij Cas & Nina in mijn stoffenvoorraad met zwaantjes. Perfect gerief voor dit patroontje. Terwijl mijn stofje in de wasmachine zat (jaja, dat is een must bij rekstofjes hoor, ik ken dat al anders trekt dat nadien scheef) plakte ik het patroon aan mekaar. Normaal zou ik het dan overtekenen maar hey, 116 was de grootste maat. Niks te overtekenen dus, gewoon op de buitenste lijnen knippen :)Voor Mayke maak ik tegenwoordig steeds maatje 116. Ze is nog "maar" 5 doch niet van de kleinste. Bij dit patroon heb ik uiteindelijk het lijfje zelf langs beide kanten qua breedte met 1 cm versmald. Al de rest werd behouden zoals het patroon in maat 116 voorziet.

Een voorliefde voor tricot is mij niet gegeven. Maar ik moet zeggen dat ik het tegenwoordig meer en meer kan waarderen. Zo zat dit jurkje in zéér snel tempo in elkaar, geen gedoe of moeilijke delen. Op 2 avondjes was het gepiept, van knippen tot naaien! Liefdevol zat ik naar mijn Sien-jurk te kijken. Het gedachtenballonnetje kwam naar boven "misschien moet ik er nog een deel maken, dan is het kind gesteld voor de winter".
Waarom noemt het patroon nu precies Fons en Sien? Wel, je hebt eigenlijk 2 opties (telkens met korte of lange mouwen). Fons is een shirt dat zowel voor jongens als meisjes kan. En Sien is -zoals u hier kan zien- vooral bedoeld voor de dametjes.

Dus of u nu mannelijke of vrouwelijke spruitjes hebt, ze kunnen allemaal gekleed worden aan de hand van dit patroontje :)
Qua stofkeuze kan je quasi alle rekbare stoffen gebruiken. Sweater, french terry, dikkere tricot,... Dit is een ietwat stevigere tricot. Het geel van de zwaantjes was ongeveer hetzelfde geel als de boordstof die ik ooit eens bij Veritas kocht. Zie je wel, alles komt vroeg of laat van pas hé. Lach nu nog eens met mijn bescheiden voorraad :)Locatiegewijs wissel ik graag eens af om foto's te nemen. Ook kwestie van het enthousiasme van Mayke aan te wakkeren. Één van mijn favoriete locaties blijft echter domein Elzenhof in Aarschot. Qua setting en veelzijdigheid kan het daar tellen. Het liefst van al fotografeer ik aan het gebouw zelf (dat thans dienst doet als muziekschool). Er is ook een bosje aan dus afhankelijk van wat je wil, kan je hier je gading wel vinden om foto's te nemen. Op een enkele jogger na kan je hier ook rustig fotograferen zonder al teveel drukte of toeschouwers. Want geef toe, hoe meer volk rondom, hoe minder goed dat kids meewerken. Althans, mijn exemplaar toch hihi.Conclusie, ik ben fan! Mijn gedachtenballonnetje waar ik eerder over sprak zal worden omgezet in daden. Hier gaat de komende tijd nog wat bandwerk volgen. Enerzijds omdat het een zéér snel project is en anderzijds omdat ik Mayke superschattig vind met dat model.

Had ik al vermeld dat het een gratis patroon is gaande van maatje 80 tot en met 116? Je kan het patroon hier downloaden.

Ben je benieuwd hoe Fons en Sien er bij anderen uitzien? Neem zeker eens een kijkje bij de andere dames die deelnemen aan de blogtour.

Fons & Sien blogtour
You Might Also Like

4 opmerkingen:

 1. Wat wordt ze groot! Het staat haar super. Laat dat bandwerk maar komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige versie!
  Al een geluk heb ik een smalle lange 7-jarige in huis zodat ik het jurkje toch ook nog kan maken ;-), aan jongens geen gebrek hier in de familie dus de Fons gaat hier sowieso ook gemaakt worden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi en wat een prachtig zwanenstofje.

  BeantwoordenVerwijderen