Sew Challenge III: oh Kimono

05:00 studio bellevi 12 CommentsVoor de derde keer organiseert Davina een blogmeet en sew challenge. Bij dat eerste kon ik echter niet aanwezig zijn, maar ik schreef me wel in voor de sew challenge. Altijd leuk om eens buiten je comfort zone te treden hé.Wat later mocht ik een pakje ontvangen met een stofje in. Dat het buiten mijn comfy zone lag was al zeer snel duidelijk. Ik weet niet meteen tot welke zone ik dit moest catalogeren eerlijk gezegd. Het eerste wat bij me op kwam was een klein zuchtje.

Er stak ook een briefje bij met criteria:
- het mag niet voor Mayke of mij zijn
- combineer

Ohjee, dubbele zucht ditmaal. Ik zag het even niet zitten en zwierde het aan de kant. De zomer passeerde en we genoten. Althans toch zoveel we konden want gezondheidsgewijs werd er wat roet in het eten gestrooid. Dat werkte dan ook alles behalve bevorderlijk om nog energie in andere dingen te steken.
En dan ineens was er de deadline. Euhm... was er al een plan? Neen! Allesbehalve moet ik toegeven.

"Rustig blijven" zei ik tegen mezelf "neem een koffie en denk eens rustig na". Eerlijk, ik kwam niet veel verder dan een sjaaltje. Kan ik nu werkelijk met een sjaaltje deelnemen? Wederom was het antwoord neen. De dagen en avonden passeerden, Pinterest werd meermaals opengeklikt. Maar mijn klik was er nog steeds niet.
Misschien moest ik in plaats van naar een patroon te zoeken, eerst beginnen nadenken wie hier iets mee wil. Ik kon niet meteen kandidaten bedenken. Plus dat ik maar 1 meter had dus combineren was sowieso de boodschap. Ik kwam uit bij een vriendin van mij, zo eentje die graag al eens langer in slaaptenue rondloopt en eerst haar koffie nodig heeft vooraleer ze actief is. Maar gewoon in slaapkledij rondlopen is meestal niet zo fancy hé. Dus laten we dat beeld maar even pimpen dan.
In plaats van "oh no" werd het "oh kimono". Klinkt nog best oke he. Ik tekende zelf een patroontje uit. En dat is best wel doenbaar hoor. In feite is het gewoon een grote T. Waarbij je voor de korte beentjes van de T voortgaat op je mouwlengte, en het lang beentje voorgaat op de gewenste totale lengte. Het achterpand knip je aan de stofvouw. Ik voerde het geheel en voorzag aan de neklijn een band. Om er voor te zorgen dat de kimono niet te pas en te onpas zou open waaien naaide ik ook een klein lintje dat dienst doet als ceintuur.

Aantrekken die handel zou ik zeggen en vanaf nu kan ze buiten genieten van haar koffietje in de zon. Ik testte het al even uit en stond zelf model. Ideaal moet ik zeggen. Zo'n extra laagje komt goed van pas. Ik denk zelfs om voor mezelf ook eentje te maken, al zal het wel in een ander stofje zijn denk ik :)

Benieuwd naar de andere uitdagingen? Deze dames vertellen je er vandaag meer over:


You Might Also Like

12 opmerkingen:

 1. Goed gevonden. Voor dit stofje zou ik ook niet direct iets anders weten maar een mens heeft stijlvol slaapgerief nodig dus ideaal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel tof resultaat! Dit stofje is ook niet meteen mijn ding, maar je hebt er wel echt een keileuke kimono mee gemaakt, die ik dan weer wel zou dragen denk ik! Toch zeker als slaapgerief zo thuis! 's ochtends in het zonnetje op terras een koffietje drinken hierin... ik kan me ergere dingen voorstellen ;-) Je vriendin zal er blij mee zijn! uitdaging geslaagd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supertof gedaan! Die vriendin heeft chance met u!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk goed gedaan! Stofje is ook echt niet mijn ding, maar je maakte er iets mee waar het volgens mij perfect voor is. Ff snel overaan schieten als de postbode ineens om 9u aan de deur belt en je bent nog in je PJ's. Knap, Evi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super tof!! Ik zou ook gezucht hebben vrees ik moest ik dit stofje krijgen haha! Maar ik had er vast nooit zo een pareltje mee gemaakt als wat jij nu deed. Je vriendin heeft geluk!! Haar koffietje s'morgens gaat nu vast NOG lekkerder smaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt mooi! Ik zou ook efkes serieus slikken bij dit stofje, maar jij hebt er echt iets keimooi mee gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tof gedaan!! Het stofje vind ik ook niet meteen jouw ding, maar jouw vriendin kan vanaf nu in stijl pyamadagen houden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Origineel! Ik zou ook niet goed weten wat ik met dat stofje moet maken. Maar jouw creatie is echt tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk hoor! En wat me opviel, ik heb die ballerina's ook :).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je het zo ziet, dan denk je: "ah, ja, natuurlijk is dat stof voor een kimono" ;-), maar ik kan me voorstellen dat dat van te voren even anders was. Knap gedaan vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw Evi, zo goed opgelost! En zo veel foto's 😉😛

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van supercreatief zijn gesproken! Zo goed bedacht! En wat een mooie foto's! Top!

  BeantwoordenVerwijderen