Naais to meet you

21:14 studio bellevi 1 Comments


Evelien van Sewbidoo organiseerde onlangs een heuse naaimeeting, en dit voor naaisters van België én Nederland. Zo fijn om nieuwe mensen te leren kennen. Want vaak kan je de persoon gelinkt aan een blog niet meteen plaatsen.

Zo ontstond ook het idee om online een heuse round-up te doen. En dit onder de vorm van een kettingversie. Dat kennen we allemaal nog wel denk ik hé :)

Nu, deze versie is toch wat aangepast aan de hedendaagse tijd. Je krijgt als het ware een virtueel stokje, dat je dan moet doorgeven aan 3 anderen.

Ik kreeg mijn stokje van Anntjes Atelier  en hier kan je mijn antwoorden op de 3 hamvragen lezen.

1. Wat was het eerste stuk dat je maakte en voor wie?

Ik ben oorspronkelijk gestart met naaien in avondschool. Bij CVO Aarschot gaven ze in avondonderwijs naailessen. Die eerste les was echt chinees voor mij. Een spoel, een naaimachine,... Ik had ze nog nooit van dichtbij gezien, laat staan dat ik weet hoe dat allemaal werkte.

Maar al doende leer je en het allereerste dat we maakten was een keukenschort. Niet het meest uitdagende stuk zou je zeggen, maar toen vond ik dacht echt wel wat. Logica hoe iets in elkaar moest had ik echt niet toen, dus we volgden klakkeloos welk lijntje ik telkens moet naaien. Uiteindelijk is het goedgekomen en de schort leeft nog steeds :)2. Op welk genaaid stuk ben je het meest trots?

Dat is een moeilijke vraag moet ik zeggen want ik ben eigenlijk altijd zeer trots op alles wat ik maak. Meestal zit er -eens het af is- echt daar nog even naar te staren :) In elk naaisel zit de nodige portie liefde en fierheid.

En als ik dan toch 2 stuks moet noemen is dat de Emma jurk voor mezelf en voor Mayke de Louisa jas. Dat zijn toch wel 2 hele leuke naaisels in mijn ogen. Of heb jij andere favorietjes?

3. Welke naaister / ontwerper / blogger / youtuber / instagammer zou je graag eens ontmoeten?

Ik kijk wel naar wat mensen op. Mensen die een voorbeeld zijn in mijn ogen, die telkens weer verrassend uit de hoek komen. Maar, ik vind ook dat iedereen uniek is. En wie ik ontmoet, is telkens weer een verrijking.

Iedereen die creatief bezig is, is bewonderenswaardig. Allemaal mensen rondom die mij inspireren. Dus ik ga bewust geen namen noemen, maar hoop dat iedereen nog lang door gaat en dat ik regelmatig nieuwe mensen mag ontmoeten :)

En nu mag ik ook mijn stokje doorgeven. Hier zijn de Lucky ones

1. Amore
2. Lucky Mie
3. Mimaloki

Hou de volgende dagen zeker de blogs in de gaten :)

You Might Also Like

1 opmerking: