Blooming sweater weather

21:23 studio bellevi 7 Comments


Ooit was ik een all-time jurkjesmadame. Voor een broek bedankte ik al gauw en zeker in de winterperiode zelf. Maar dit jaar is dat ineens veranderd. Ik vond enkele leuke broeken en ze zitten enorm goed. Ideaal voor die tussenperiodes want om echt al volledig over te schakelen naar broekkousen.... dat is bij mij niet zo vanzelfsprekend.


Vraag me niet hoe het komt dat ik ineens ben overgestapt naar broeken, maar alsof dat nog niet verrassend genoeg was naar mijn naasten toe (die zich al hebben afgevraagd of ik ziek ben ofzo :)) ben ik ook helemaal into sweaters. Comfy, warm, en onder het motto "trek snel een leuke outfit aan".Ik geef toe dat ik een naaidipje heb gehad. De tijden waar ik bijna elke avond gedreven zat te naaien maakten plaats voor een ik-wil-gewoon-rust-en-in-mijne-zetel-liggen-gevoel. Ik had er gewoon even geen zin meer in, mijn drive was weg. Misschien is het compleet normaal, en was het een fase die ik door moest. En ja, ik heb er aan toe gegeven. Eens luisteren naar je lichaam is een must. Maar om uit dat dipje te geraken had ik nood aan snel klaar projectjes. Misschien verklaart dat mijn ommekeer...


En dat vond ik bij de Bloom sweater van La Maison Victor. Zoals steeds bij de LMV patroontjes zweer ik bij mijn 36. Enkel de mouwen heb ik iets verlengd want ik heb graag dat ze lang genoeg zijn. Maar dat is natuurlijk ieder volgens de aard van het beestje he. De stof is eentje van See You At Six dat ik kocht bij Atelier in't Leerke


Ik zag er meteen wel een goeie combinatie in moet ik zeggen. Om maar te zwijgen hoe vlot dat naaide... Toch tot het moment dat ik de ritsen er ging in zetten. Mensenlief ik heb geklungeld en gezaagd, Katrien heeft dat kunnen beamen denk ik want ik naaide deze op naaiweekend.

Mijn machine heeft geen standaard boventransport dus als ik mijn gewoon ritsvoetje gebruik resulteert dat in duw- en trekwerk. Achteraf gezien viel mijn euro dat ik beter gewoon wat vlieseline had gestreken langs binnen waar de rits moest komen maarja. Te laat uiteraard. De afwerking is me dus ietwat een doorn in het oog maar het zij zo. Geen kat die het zal zien, maar ik weet het wel :)


 Ik weet dat er nog veel Bloom Sweaters zullen volgen, maar deze keer zonder rits :) Buiten dat aspect, wederom een toppatroon om mee te werken!

Patroon: Bloom Sweater van La Maison Victor

Met dank aan Bel'Etoile voor het nemen van de leuke foto's :)

You Might Also Like

7 opmerkingen:

 1. Heel leuke versie! Staat ook nog op mijn lijstje en het stofje ligt ook al klaar. Nu nog prioriteiten stellen 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele mooie. Ik ben momenteel ook in een zetelfase maar neem dan wel mijn breinaalden vast. Die fase blijkt dus vaker voor te komen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De hele outfit staat je geweldig! Ik kan me goed voorstellen hoe zo'n projecten je uit een dipje kunnen helpen 👌

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is toch een hele mooie geworden en die ritsen geven het toch net dat ietsje extra!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt een schoon exemplaar! Die ritsen zijn toch wel heel mooi erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superknap! Hier ook een broekenperiode... komt enerzijds omdat de oudste zoon nu liever naar school wil fietsen dan wandelen en anderzijds omdat de kleinste nog heel klein is en dan zijn broeken net iets gemakkelijker... Nu wissel ik van jeans naar jeans maar eigenlijk wil ik toch eens mijn eigen broeken gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. awel, mijn oog had dit patroon nog niet opgemerkt!
  Ik vind het een toffe sweater dus de kans ik groot dat ik je zal na apen .

  BeantwoordenVerwijderen