Let's party Odette

22:05 studio bellevi 10 Comments


Ik geef toe dat ik niet zo vaak ga winkelen. Meestal als ik iets specifiek zoek, kom ik van een kale reis thuis. En als ik niets speciaals in mijn hoofd heb, kom ik thuis met een karrevracht. Oeps zeg maar. Ik probeer mijn geweten dan wat te sussen en mijn impulsieve koopgedrag te verantwoorden door al hetgeen dat ik de laatste jaren niet heb gedragen, weg te bergen. En wat ik na 1 jaar niet heb gemist, vliegt de deur uit.


Laat ons stellen dat ik me dus maar enkele keren per jaar begeef naar een kledingwinkel, maar dat telt voor meerdere keren :) Waar ik absoluut een gebrek aan heb (of beter gezegd nu - had) zijn T-shirts.

Ik zie soms hele leuke T-shirts waar een smak geld voor gevraagd wordt. En dan vliegt er ineens zo'n ballonnetje de lucht in bij mij denkende van "dat is nu toch niet moeilijk om zelf te maken". Maar als er al een patroon voor bestaat, kan je gewoon de daad bij het woord voegen.Et voila, ik presenteer u met veel plezier de "Odette" shirt van La Maison Victor. Een simpel patroon dat siert door z'n eenvoud. Of je nu een doordeweekse shirt wil maken, of iets met meer party gehalte, alles is mogelijk!

Zoals steeds ging ik voor maatje 36, maar wel verlengd. Anders denk ik dat het met mijn gestalte meer een crop top zou worden :) die fase zijn we al gepasseerd. Ik ben nu eenmaal groot dus ik verleng quasi alles.


En zoals steeds is het de stof die het doet zeg ik altijd. Zo was ik onlangs bij Deborah van Cas & Nina. Ze had zoiets mooi blinkend aan maar het geheel werd wat verhuld door haar sweater. Onbeschaamd flapte ik er uit dat ze haar sweater eens moest uitdoen. Gelukkig kent ze mij al goed genoeg dat ik eigenlijk gewoon haar t-shirt wou bewonderen en dacht ze geen vreemde dingen *schaterlach*


Het was een prachtige Metallic jersey van Lillestoff. Niet te dun qua textuur en heerlijk zacht om te dragen. De stof valt echt ideaal voor de Odette shirt. De hals werkte ik af met boordstof. ik had net iets te weinig stof om het nog in dezelfde stof te maken dus we gingen dan maar voor een zwart accentje.

Qua naaigemak krijgt de Odette toch een dikke 10 op 10. Quick sewing noem ik dat. Maar ik ben inmiddels klaar voor de eindejaarsfestiviteiten. En onder het motto "eentje is geentje" maakte ik ook nog een gouden exemplaar. Dat ik u ten gepaste tijde nog wel eens zal voorstellen :)


Patroon: Odette - La Maison Victor
Stof: Metallic Jersey - Lillestoff van bij Cas & Nina

You Might Also Like

10 opmerkingen:

 1. Sjieke dinges! En dat was mijn idee ook, een blingbling Odette voor de feestdagen ūüėä

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap! En inderdaad, het stofje doet het 'm, maar die eer is dan toch maar lekker voor jou, geweldige keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woeeeehoe, helemaal gestoffeerd voor de feestdagen ;)
  Ideaal zeg <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof hé die odette ;-)
  Zo'n simpel patroon en iedereen kan er zijn ding mee doen, deze staat je super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Da's echt een geweldig feest-stofje! En ik had hetzelfde idee: die t-shirts maak ik toch gewoon zelf? Ik moet er alleen nog aan beginnen ;-). Als ik jouw resultaat zie, moet ik er toch maar eens werk van gaan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtig, jij straalt van kop tot teen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. schoon exemplaar! En groot gelijk, zou ook beter es grote kuis houden in mijn kleerkast en alles wat ik al zeer lang niet meer gedragen heb, weggeven

  BeantwoordenVerwijderen