Eindelijk een Tinny

21:57 studio bellevi 7 Comments


"Heb jij nog nooit een Tinny gemaakt"?! Vol ongeloof werd deze reactie meerdere keren geopperd tijdens het laatste naaiweekend. Ik beken, ik maakte nog nooit eerder een Tinny. Ik heb meerdere toppatronen in mijn archief liggen die ik echt eens moet maken. Shame on me dat het er niet eerder van kwam!Enkele weken geleden mocht ik weer mee genieten van een fantastisch naaiweekend. Al verliep het dit jaar wel wat anders dan normaal het geval is. Dat lag niet aan de locatie en al zeker niet aan het gezelschap maar vooral aan mezelf. "Onvoorbereid" mocht je deze keer echt voor waarheid nemen. Ik nam enkele patronen mee (die zelfs nog moesten worden overgetekend!) en wat stof, in de hoop dat het allemaal wel goed zou komen.
En daar stond ik dan, met stukken stof waarvan ik zelfs nog niet echt had nagedacht over de combinatie. Mijn brein dacht vooral "we kopen geen nieuwe stof, maar verwerken eerst wat er ligt". Voorbeeldig toch? Dit katoentje lag dus al even in de kast. Qua kleur wist ik al vooraf dat Mayke er niet wild van zou zijn, dus ik zocht mijn heil in de restjesbak waar een felroze kleur mijn aandacht trok. Perfect voor mijn pink lady :)
De combinatie werd gemaakt en het patroon werd overgetekend. Zoals steeds bij Straightgrain is het allemaal zeer duidelijk. Ik kan daar weinig aan toevoegen buiten dat dit terecht een must-have basispatroon is met leuke opties. Je kan er alle kanten mee uit.
Ik ging dus voor de het color-block lijfje dat dé eyecatcher is. Zo'n jurkje gecombineerd met hippe sneakers toont meteen hoe roze ook een beetje stoer kan zijn.De foto's werden genomen in het mooie Diest. We streken daar al eerder neer voor een vorige fotosessie en ook nu kon het ons opnieuw bekoren. Er zijn daar nog wel meer mooie plaatsjes te vinden maar die houden we voor een volgende keer :)


Patroon: Tinny dress - Straightgrain

You Might Also Like

7 opmerkingen:

 1. Haha, ik maakte ook nog nooit een Tinny jurk. Echt waar. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi!
  Ik kocht onlangs ook eindelijk het Tinny patroon en het ligt hier klaar om er ook eens aan te beginnen. Ook met stof uit de voorraad...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Evi, zo mooi, en je doet mij nu ook helemaal overtuigen om de Tinny van StraightGrain aan te kopen... Want ook ik maakte dit nog nooit! Ook binnenkort verandering in te brengen, denk ik na het lezen van jouw post nog meer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi!! Slim van dat roze, past leuk bij dat mooie stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh daar verschiet ik nu ook van. Tinny is bij deze uitgeroepen tot het meest genaaide patroon hier (in al zijn facetten), enkel die colorblock versie deed ik nog niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga me er ook aan wagen. Even een vraagje, het katoenen lijfje, voer je dat ook, nu met deze hete zomerdagen?

  Dank je

  BeantwoordenVerwijderen